Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Vacature adviseur digitale interne communicatie (3-6 jaar ervaring)

8 september 2024 Leestijd: 2 minuten

Ben jij een communicatieprofessional met een passie voor digitale communicatietools zoals ChatGPT, Teams en SharePoint? Bij Orange Otters zijn we op zoek naar een adviseur die niet alleen de nieuwste technologieën binnen interne communicatie naar een hoger niveau kan tillen, maar ook de medewerkers kan begeleiden bij de adoptie ervan. Wil jij een concrete bijdrage leveren aan het succes van onze klanten door innovatie en communicatie samen te brengen? Lees dan verder!

Solliciteer direct

Wat ga je doen?

  • Je werkt vaak samen met een senior en/ of junior adviseur
  • Je adviseert over en implementeert digitale communicatietechnologieën, waarbij Microsoft 365 vaak een centrale rol speelt.
  • Je helpt organisaties strategische keuzes te maken en zorgt voor overzicht op hun interne communicatiekanalen.
  • Je analyseert gebruikersgedrag en feedback om de gebruikerservaring te verbeteren en de adoptie van tools te stimuleren.
  • Je organiseert en begeleidt workshops en trainingen om vertrouwen en kennis bij gebruikers op te bouwen. Cocreatie met opdrachtgevers en samenwerken staan hierbij centraal.
  • Je werkt nauw samen met teams van Communicatie, IT en HR om zowel de technische als menselijke aspecten van verandering te stroomlijnen.
  • Je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied en deelt deze kennis met zowel je opdrachtgevers als je collega’s.

Hoe ziet je werkdag bij Orange Otters eruit?

Bijvoorbeeld: Op maandagochtend begin je de dag met een online weekstart, waarin je bijpraat met je collega’s over hun weekend en de plannen voor de komende week. Vervolgens heb je intern overleg met je Otterteam over een lopende opdracht bij een onderwijsinstelling. Is de infographic voor kanaalsturing klaar om gedeeld te worden? In de middag bereid je een focusgroepsessie voor bij een groenteveredelingsbedrijf. Tussendoor overleg je met een collega over hoe Copilot kan helpen bij het analyseren van gegevens. Na de lunch stap je op de trein naar Enkhuizen om deel te nemen aan de focusgroep, waar je waardevolle inzichten verzamelt voor de verbetering van hun interne communicatieplatform. Aan het eind van de dag sluit je je laptop af na het delen van de laatste updates in onze samenwerkomgeving Teams. Een productieve dag bij Orange Otters! Wat een lekkere werkdag! 

Over Orange Otters

Orange Otters is hét bureau voor interne communicatie. Ons team bestaat uit zo’n 10 enthousiaste en vakgedreven adviseurs, die geloven dat interne communicatie de sleutel is tot meer betrokkenheid binnen organisaties. Betrokken medewerkers presteren immers beter en werken met meer plezier. We combineren persoonlijke communicatie met de kracht van online tools en helpen organisaties om effectief te communiceren, ook in tijden van verandering. Wat ons uniek maakt? Wij verdiepen ons écht in wat mensen beweegt en wat hun drijfveren zijn, zodat we organisaties optimaal kunnen begeleiden bij hun vraagstukken. Bekijk ook de inspirerende projecten die we doen.

Wie ben jij?

De dynamiek van werken binnen een bureau past bij jou: je schakelt makkelijk tussen verschillende projecten, adviseert met overtuiging en voelt je snel thuis in uiteenlopende organisaties. Je hebt een nieuwsgierige mindset en vindt het leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Je voldoet aan de volgende eisen:

  • 3 tot 6 jaar relevante ervaring in (online) communicatie, ICT of marketing.
  • Affiniteit met, en actuele kennis van communicatietechnologie, en je vindt het leuk om technologie begrijpelijk te maken voor iedereen binnen een organisatie.
  • Je bent analytisch, onderzoekend en houdt van het ontdekken van nieuwe mogelijkheden
  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding (Communicatie, Marketing, Verandering, Bedrijfskunde, Organisatiekunde of een vergelijkbare richting);
  • Je beheerst zowel de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Uiteraard breng je jouw eigen unieke talenten mee en kun je niet wachten om deze in te zetten om zowel jezelf als Orange Otters verder te ontwikkelen.

Wat bieden wij jou?

  • Een goed salaris (€3500-€4700), afhankelijk van je ervaring.
  • Flexibiliteit: een fijne werkplek in Amsterdam en mogelijkheid om (deels) thuis te werken.
  • Ruimte om te groeien met een uitgebreid opleidingsbudget (tot €3500 per jaar) en een mentorprogramma om jouw ontwikkeling te ondersteunen.
  • Een divers klantenportfolio met maatschappelijk gedreven Nederlandse en internationale opdrachtgevers als de Politie, Hogeschool van Amsterdam, Kindertelefoon, Waterschap, ProRail, Gemeente Amsterdam, Vluchtelingenwerk en Enza Zaden
  • Een baan waar je echt impact hebt op de interne communicatie en dus het succes van onze klanten.
  • En natuurlijk een onvergetelijke tijd bij Orange Otters!

Solliciteren

Ben jij onze nieuwe adviseur en wil je samen met ons de toekomst van interne communicatie vormgeven? Fantastisch! Stuur ons jouw CV en motivatiebrief waarin je in elk geval deze vragen beantwoordt:

  • Wat zoek je in je werk en wat is je motivatie voor Orange Otters?
  • Wat verwacht je van ons?
  • Wat zou je willen leren? En wat kan je ons leren?

Stuur je sollicitatie via het formulier, ter attentie van Michael Meyer. Heb je vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Michael via  michael@orangeotters.nl of 020 369 7290

Sollicitatieprocedure

Op basis van je brief en een eerste telefonisch contact plannen we twee gespreksrondes bij ons op kantoor in Amsterdam. In het tweede gesprek vragen we je om een vakinhoudelijke presentatie of kleine opdracht voor te bereiden. Daarnaast maken we gebruik van een persoonlijkheidstest. Heb je de baan? Gefeliciteerd! We verwelkomen je graag in ons team.

Wij kijken uit naar je sollicitatie als adviseur digitale interne communicatie!